FAQ

Op deze pagina vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat is het nut van de app?
De NHZ Connected app is een transmurale app waarmee zorgverleners in de 1e en 2e lijn elkaar makkelijker vinden en bereiken zodat de onderlinge samenwerking bevordert. De app en bijbehorende website (www.nhz-connected.nl) zijn hiervoor het platform. De app richt zich op de regio Noord-Holland Zuid (NHZ): Noord-, Midden- en Zuid-Kennemerland, Amstelland en Meerlanden.

Wat kun je als deelnemer met de app?
Met de app vind en bereik je andere zorgverleners in de regio eenvoudig. Naast onderlinge contactinformatie en specialismen – wie-is-wie-functie – vind je in de app ook regionale transmurale afspraken (RTA) en een sociale kaart. De komende tijd blijven we de app voorzien van nieuwe functionaliteiten, zoals (na)scholingsaanbod van deelnemende organisaties en versturen van nieuwsberichten. Met je persoonlijke account vul je de openbare contactgegevens aan met bv. een direct telefoonnummer, je werktijden, vakantie en specialismen. 

Welke organisaties doen mee?
De volgende zorgorganisaties nemen deel aan de NHZ Connected app: 

Ziekenhuizen

 • Spaarne Gasthuis
 • Rode Kruis Ziekenhuis

Huisartsenorganisaties

 • Huisartsvereniging Haarlemmermeer
 • Zorggroep Haarlemmermeer
 • Gezondheidscentra Haarlemmermeer
 • Huisarts Coöperatie Zuid-Kennemerland
 • Coöperatie Samenwerkende huisartsen Badhoevedorp
 • Coöperatie Huisartsengroep Hillegom
 • Huisarts Vereniging Midden-Kennemerland

VVT-instellingen

 • Zorgbalans
 • St. Jacob
 • Kennemerhart
 • Zorggroep Reinalda
 • Amstelring
 • Cordaan
 • Viva! Zorggroep

Werk je bij een van deze organisaties en heb je nog geen persoonlijk account? Stuur dan even een bericht

Wie zit er achter de NHZ Connected app?
De app is een initiatief van het Medisch Coördinerend Centrum (MCC) Haarlem en Meer. Het projectbeheer wordt verzorgd door Connect4Care, de regionale samenwerkingsorganisatie voor Noord-Holland Zuid. De aanjager van digitale gegevensuitwisseling in onze regio. Leverancier van de app is MDL App Solutions BV. Dit bedrijf voorziet al meer dan 30 regio’s van een transmurale app waarmee de regionale samenwerking tussen zorgverleners bevordert.

De app heeft een sociale kaart. Wat houdt dat in?
De sociale kaart laat naast de deelnemende zorgorganisaties ook andere zorgverleners in de regio zien. Denk aan thuiszorgorganisaties en wijkteams, paramedici, leefstijlcoaches en zorgprofessionals in de ggz. Het gaat hier alleen om een vermelding van contactgegevens. De sociale kaart maakt het voor verwijzers eenvoudiger om het juiste zorgaanbod te vinden. Deelnemers aan de sociale kaart kunnen zelf hun informatie actueel houden (b.v. adresgegevens, deskundigheden, leeftijdsgroepen).

Hoe kan ik zoeken op zorgverleners?
De app biedt een aantal filters. Je kunt zoeken op type zorgverleners, klachten of leeftijd van de patiënt of cliënt, gemeente, taal en behandelvorm. 

Ik wil ook graag zichtbaar zijn op de sociale kaart. Hoe regel ik dat?
Ben je in het bezit van een BIG-registratie en lever je zorg in de regio Noord-Holland Zuid? Stuur dan even een bericht 

Beknopte handleiding.
Hulp nodig bij het bewerken van je gegevens? Bekijk de handleiding

Wat zijn de voordelen van deelnemen?
Met de app kunnen alle zorgverleners van de deelnemende zorgorganisatie andere zorgverleners in de regio makkelijk vinden en bereiken. Naast onderlinge contactinformatie en specialismen – wie-is-wie-functie – vinden zorgverleners ook regionale transmurale afspraken (RTA) en een sociale kaart. De komende tijd blijven we de app voorzien van nieuwe functionaliteiten, zoals (na)scholingsaanbod van deelnemende organisaties en versturen van nieuwsberichten. Met een persoonlijk account vullen de zorgverleners de openbare contactgegevens aan met bv. directe telefoonnummers, werktijden, vakantie en specialismen. 

Wij willen als zorgorganisatie ook deelnemen. Wat zijn de voorwaarden en hoe melden we ons aan?
Ben je een zorgorganisatie in deze regio en geïnteresseerd? Stuur even een mail. We nemen dan contact met je op en vertellen je graag meer over de voordelen en voorwaarden.

Wat is het verschil tussen deelnemen aan de app en vermelding op de sociale kaart?
Als zorgverlener bij een deelnemende zorgorganisatie kun je de app volledig gebruiken. Onder de tab ‘Wie is wie’ vind je elkaars contactinformatie en – mits ingevuld – specifieke informatie zoals een direct telefoonnummer, werktijden, vakantie en specialismen. 
Sta je vermeld op de sociale kaart? Dan zijn je gegevens zichtbaar voor de zorgverleners van deelnemende zorgorganisaties, niet andersom. Wel kun je zelf ook gebruik maken van de sociale kaart.

De NHZ Connected app volgt de Haarlem-en-Meer app op. Wat is het verschil?
De huidige app levert standaard functionaliteiten en bedekt inmiddels een grotere regio dan de vorige app. De nieuwe app is voor heel Noord-Holland Zuid: Noord-, Midden- en Zuid-Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. De leverancier heeft al voor meer dan 20 regio’s een soortgelijke apps ontwikkeld die hun nut hebben bewezen. De functionaliteiten hoeven daardoor niet helemaal opnieuw ontwikkeld te worden. De komende tijd blijven we de app voorzien van nieuwe functionaliteiten, zoals (na)scholingsaanbod en versturen van nieuwsberichten. 

Ik werk bij een zorgorganisatie die meedoet. Welke gegevens van mij zijn zichtbaar?
Je krijgt een persoonlijk account waarin alvast de openbare contactgegevens zijn ingevuld. 
Je kunt deze gegevens aanvullen met bv. een direct telefoonnummer, werktijden, vakantie en specialismen. Je bepaalt dus zelf wat je deelt. Uiteraard bevordert onze onderlinge samenwerking het best als de informatie die we met elkaar delen echt iets toevoegt.

Hoe zit het met de bescherming van mijn persoonsgegevens?
De initiatiefnemers en deelnemende zorgorganisaties nemen privacy serieus. Het projectbeheer is mede daarom ondergebracht bij Connect4Care, de regionale samenwerkingsorganisatie voor onze regio Noord-Holland Zuid. In de privacyverklaring vind je antwoorden op vragen over de verwerking en bescherming van je persoonsgegevens.
Bekijk privacyverklaring